Fantastisk øko-hotell på Mallorca

Hvis du noen gang skal til Mallorcas “ville vesten” – Serra de Tramuntana– og nærmere bestemt til fjellbyen Sollér, så MÅ du faktisk bare bo på dette stedet her. Hotel Ecocirer er et lite øko-kunst-design-boutique hotell med verdens beste, hjemmelagde veganske frokost. Grønnsaker og frukt er fra de hyggelige eierne Bárbara og Martijns økologiske finca, og oppskriftene er deres egne. Veggene er prydet med de mest fantastiske kunstverk av Francesca Marti, som har utstillinger over hele verden (og mamman til Bárbara). Alt av interiør – unntatt de fantastisk gode sengene – er gjenbruk av gamle ting som er restaurert, fikset på og forvandlet for å skape et unikt og moderne hotell. Gamle kobberrør er brukt som klesstativ og gardinstenger, lyspærer er blitt til saltbørser osv.

Vi fant Ecocirer helt tilfeldig – og forelsket oss fullstendig, alle fem! Og for ordens skyld: nei, vi er ikke sponset og nei, vi har ikke noe samarbeid med dem. Dette er kun en anbefaling til alle som har lyst å bo på et miljøvennlig, utrolig inspirerende og superhyggelig sted!

Vi har vært her i to dager allerede, og endret på planene våre for å kunne bli her en natt til :-)

Serra de Tramuntana er på UNESCOs verdensarvliste og vi har de siste dagene vandret på ufattelig vakre stier mellom oliven-, mandel-, carob- og sitrustrær og gamle steinmurer, opp på høye fjelltopper og ned til turkis hav og silkemyke sandstrender. Det er bare SÅ vakkert her! Og hotellet … Vi skal tilbake hit, det er helt sikkert!

IMG_0756.jpg
IMG_0761.JPG
IMG_0758.jpg