Sjokoladepålegg du kan spise hver dag

Har du lyst til å lage villt deilig sjokoladepålegg som smelter på tunga – med naturlige ingredienser, masse næring og mindre blodsukkerbonanza? Hjemmelaget sjokoladepålegg går raskt å lage og er egentlig veldig lite hokus pokus. Det eneste du trenger er en kjøkkenmaksin med litt krefter og skarpe knivblader – og så fikser resten seg selv, egentlig.

Hvis du vil minske på lønnesirupmengden, så feel free! Jeg bruker som regel mindre enn oppgitt, men har du tenkt å overbevise en skeptiker eller tre om at næringsrikt + nydelig går hånd i hånd, så kan det være lurt å lage det søtt som butikkvariantene – i hvert fall de første gangene. Du kan også erstatte lønnesirup med honning eller stevia, eller til og med droppe søtningen helt, men da ville jeg hatt i bitte litt mer havremelk (for konsistensens del) og gjerne valgt Mylk fra Berit Nordstrand, som er naturlig søt. Grunnen til at jeg bruker raw kakao er at den er mest næringsrik, men du kan også bruke vanlig kakaopulver fra butikken. Hold igjen litt på mengden, i tilfelle, da den gjerne er mørkbrent og litt sterkere på smak.

Nok snakka – på tide med action!

Dette trenger du:
5 dl hasselnøtter
3 ss raw kakao
1 ts vaniljepulver
1/3 ts salt (jeg bruker Himalayasalt)
1,25 dl lønnesirup eller 1/2 - 1 ts stevia (eller annen setning du ønsker)
0,5 dl havremelk

Slik gjør du:
Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne i 4-5 minutter over medium varme. De skal ikke bli brent, men få ut mer av aromaen sin.

Kjør hasselnøttene i en solid kjøkkenmaskin til du har et rennende nøttesmør. Det tar cirka 10 minutter. Hold ungene unna kjøkkenet og bruk gjerne hørselsvern, for fy, som det bråker! Yngvar pleier å rømme opp i andre etasje for å legge sammen klær når jeg setter i gang, for han blir helt sprø av lyden. Men han er ganske raskt tilbake når jeg skrur av maskinen og det er tid for å prøvesmake … :-)

Ha i resten av ingrediensene og bruk pulsknappen noen ganger til slik at alt blandes godt. Og ta-da-da! Ditt eget, ganske så sunne Nutella/sjokonøtt-pålegg er klart til å nytes!
Enjoy!

PS. Dette er også helt himmelsk som krem/glasur til sjokoladekake!

Altså, noen ganger sier bilder mer enn ord …

Altså, noen ganger sier bilder mer enn ord …