Himmelsk hummus

Hva skal man si om hummus? Denne vidunderlige mosen basert på supersunne protein-proppede kikerter passer til alt! Hummus stammer opprinnelig fra Midtøsten, men er elsket av folk over hele kloden. Aldri en uke uten her i heimen!

2-3 pakker avrente kikerter (eller noen dl selvkokte)
Revet skall og saft av 1 økologisk sitron
2 små hvitløksfedd
Godt og vel 1 dl tahini
1 ts spisskummen
1/2-1 ts cajenne eller pepper
Salt etter smak

Topping:
God ekstra virgin olivenolje
Evt mer cajenne eller paprikapulver

Slik gjør du:

Ha alt i en food prosessor og kjør til en jevn mos. Spe gjerne med litt kokende vann eller litt av kokekraften om du har kokt kikertene selv. Ha i en skål og ringle rikelig med olivenolje og evt. krydder på toppen. Skjær opp gulrøtter, selleristang og agurk i staver – og del gjerne opp noen sikoriblader. Så er det bare å dippe i vei! NAM!

Tips: Har du persillestilker liggende i kjøleskapet, så finhakk dem og dryss over ved servering!

Hummus lager du på et blunk – perfekt gjestemat som alle blir imponert av!

Hummus lager du på et blunk – perfekt gjestemat som alle blir imponert av!