Brownies med søtpoteter

Altså – disse her er overraskende gode og superenkle å lage! De passer perfekt når sjokoladesuget melder seg – på en helt vanlig mandag.

500 g søtpotet
100 g malte mandler
100 g havremel
15 dadler (er de harde, så legg dem i kokende vann (eller kaffe!) i noen minutter først)
2 ss kokosolje eller annen olje
7 ss raw kakao
7 ss lønnesirup
1 ts vaniljepulver
en liten klype havsalt
en liten klype instant kaffe

Del søtpotetene i biter og damp dem i cirka 20 minutter til de er møre og nesten faller fra hverandre. Skru ovnen på 180 grader. Ha søtpotetene i en kjøkkenmaskin sammen med dadlene og kjør til en jevn mos. Ha i resten av ingrediensene og kjør videre til alt er godt blandet. Ha røren i en liten avlang form kledd med bakepapir i cirka 50 minutter. Stikk en stekepinne eller gaffel i kaken for å sjekke, browniesen er klar når det ikke henger igjen røre. La kaken avkjøles i 10 minutter før du løfter den ut av formen. Vent i nye 10 minutter før du skjærer i den. 
Jeg er klar over at denne ventinga kan være veldig vanskelig, men hvis ikke er sjansen stor for at browniesene dine ikke vil henge sammen. Så her må vi bare fokusere på at den som venter på noe godt, som kjent ikke venter forgjeves ...


:-) Liv

IMG_0129.JPG