Superenkel supersalat med superdressing

Når vi ikke vet hva vi skal ha til lunsj eller middag, lager vi ofte en salat a la denne, basert på det vi har i kjøleskapet. Noen ganger er det enkle det beste, og da holder vi oss til disse få, gode råvarene. Men i en utvidet variant, og fra et bugnende kjøleskap, hadde vi gjerne tilsatt bønner eller linser, revet rødbete eller søtpotet, skivet selleri og avokado i biter – og kanskje et innslag av søtt i form av eple, granateple eller appelsin. Godt blir det uansett! I denne salaten er dressingen selve hemmeligheten. Den passer til alt! Lag gjerne dobbel porsjon, den er gull å ha i kjøleskapet!

Salat:
Ferdigkokt, kald quinoa (eller fullkornris) – gjerne restene fra i går
Noen never nøtter og kjerner, feks hasselnøtter, valnøtter og gresskarkjerner
1/2 - 1 agurk, i små biter
Noen never hakket grønnkål, spinat eller ruccola – bruk det du har
Saft + skall fra 1/2 sitron

Grovhakk og rist nøttene i en tørr stekepanne. Hakk agurken og de grønne bladgrønnsakene og ha over sitronsaft og skall. Ha alt på et fat sammen med quinoaen. Server med dressingen til.

Dressing: 
2 ss nøttesmør (mandelsmør, tahini, hasselnøttsmør ... bruk det du har. Vi lager som regel vårt eget med en blanding av nøtter og frø)
2 ss olivenolje
Saft + skall fra 1/2 sitron
1 ss honning eller lønnesirup
en klype salt
Vann til ønsket konsistens

Rør sammen til en herlig, kremet dressing. 
 

fullsizeoutput_39db.jpeg