Eplekakepizza med grov bunn

Da jeg bakte grove rundstykker i ettermiddag, til neste ukes matpakker, hadde jeg en liten deigrest igjen i bakebollen. Slikt blir jeg alltid kreativ av, og ettersom kjøkkenet for tiden er fylt av deilige epler fra trærne omkring her, kom ideen: Å lage en knasende sprø og søt, nesten litt karamellaktig eplekakepizza som like vel var sunn nok til å spise som kveldsmat.

Fremgangsmåten var superenkel: Jeg trykket deigen tynt utover et bakepapirkledd stekebrett, på samme måte som jeg gjør det med fredagspizzaen. Så skrar jeg tre epler med skallet på i skiver, trykket dem ned i bunnen, for så å drysse kanel, ingefær, kardemomme og raust med kokosblomstsukker på toppen. Helt til slutt sprutet jeg litt rapskokos av Berit Norstrand over (smeltet smør eller kokosolje hadde sikkert funket supert det også). Inn i ovnen bar det – og gjett om det ble godt! Hele eplekakepizzaen forsvant på et blunk, og det ligger inne bestilling på en ny til uka.

:-) Liv

Eplekakepizza + hjemmelaget nøtte- og frøsmør = nam! (Litt vannsøl på bordet ettersom alle var så ivrige på å skjære seg skiver av "pizzaen" at vannmugga veltet :-) )

Eplekakepizza + hjemmelaget nøtte- og frøsmør = nam! (Litt vannsøl på bordet ettersom alle var så ivrige på å skjære seg skiver av "pizzaen" at vannmugga veltet :-) )