Smuldrepai med epler

Mmmmm. Denne ble bare sååå god! En herlig dessert – men også en suveren start på dagen sammen med en klatt yoghurt eller litt havremelk over! NB! Vi er VELDIG glade i eplesmuldrepai, og har ofte et barn eller tre ekstra rundt bordet, så dette er en stor oppskrift til mange. Du kan fint halvere målene og bruke en liten form. Ja, og så er den uten hvitt sukker, uten mel og uten melk. Takk til Food Pharmacy for inspo!

10-12 epler
Raust med krydder som får deg til å glede deg til jul – kanel, kardemomme, ingefær, allehånde, nellik … nam!
7 dl havregryn (kjør gjerne en runde i kjøkkenmaskinen om du vil – det hadde ikke vi tid til)
2-4 ts kanel
2 ts vaniljepulver
6 ss honning
90 g kokosolje, rapskokos eller smør (men da blir den ikke melkefri)
Evt. en liten klype salt

Sett ovnen på 150 grader. Del eplene i småbiter eller tynne skiver (det du foretrekker) med skallet på. Legg i en stor ildfast form. Dryss krydder over. Jeg brukte alle krydderne over, samt gurkemeie på bildet – derav den gule, festlige fargen!
Bland alt annet enn epler og krydder godt i en bolle så du får en smuldredeig. Fordel dette over eplene, sett i ovnen og stek til smuldredeigen er gyllen og eplene myke – i en halvtimes tid. Og klar, ferdig, nyt!

:-) Liv

Vi tok paien med oss ut på verandaen i høstsola sammen med hver vår kopp kakao og et stort pledd. Anbefales! :-)

Vi tok paien med oss ut på verandaen i høstsola sammen med hver vår kopp kakao og et stort pledd. Anbefales! :-)

liv loftesnesComment