Grønnsaksvafler med hvite bønner

Kan vi ha vafler til middag? spurte minstemann. Og slik ble det. For med tre ulike grønnsaker + bønner, så må vel disse telle som nettopp det?

Her er det vi kjørte i food prosessoren. Grønnsaker og frukt fikk en runde alene før resten kom i. Så kjørte vi bare alt til en jevn og skikkelig tjukk røre. Superenkelt! Røra bør svelle i en halvtime eller mer før steking så vaflene holder sammen når du tar dem ut av jernet. Og ja, røra skal være kompakt. Det er jo middag! Bruk godt med smør/olje i jernet når du steker så de ikke setter seg fast, og ha vaflene på rist etterhvert som du steker. La dem avkjøles litt før de nytes med ønsket topping.

1 liten gulbete eller rødbete (sistnevnte gir naturlig nok rosa vafler – du kan også erstatte beten med noen never spinat eller grønnkål for en Skippern-variant).
1 søtpotet eller 2-3 gulrøtter
1 liten squash
3 epler med skallet på
1 pakke store hvite bønner
1-2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
4 dl store havregryn
4 ss chiafrø
2 ss rapskokos/smør
En liten klype salt
4 egg

Og hvis du skulle lure, så stemmer det at det ikke er mel, melk eller sukker i røra :-)

God middag, da!

 Hvem skulle tro at disse luringene var proppfulle av grønnsaker, bønner og havregryn, liksom? :-)

Hvem skulle tro at disse luringene var proppfulle av grønnsaker, bønner og havregryn, liksom? :-)

liv loftesnesComment