Sjoko-koko-krønsjer

Disse her, altså … De ble bare SÅ gode! Ganske lik på smak som de kanongode du kanskje har hatt gleden av å teste fra Funky Fresh Foods, bare hakket sunnere, hakket mindre overveldende søte (sånn at du kan spise flere om gangen :-D) og mye rimeligere. Jeg fikk jentegjengen til å rulle fine kuler som de til slutt trillet i revet kokos. Sjoko-koko-krønsjer er perfekte å ha i fryseren når du får uventede gjester, føler for noe ekstra til kaffekosen – eller når du bare trenger litt TLC etter en lang dag. Bare en liten advarsel – la dem tine i noen minutter før du biter i dem. Jeg prøvde nemlig å ta en rett fra fryseren og inn i munnen på vei ut i sted – og det gikk ikke, for å si det sånn :-)

1 dl hel bokhvete, bløtlagt på kjøkkendisken i 1-2 døgn, så skylt grundig

25 dadler

8 ss kokosolje

4 ss kakaopulver (100 %)

2 dl havregryn

1 dl kokos

1 pk svarte bønner (jada!)

4 ss raw kakao

En klype salt

Noen spiseskjeer kaffe (evt en ts instant kaffe og noen ss vann så deigen får passe konsistens)

Kjør alt unntatt bokhveten i food prosessoren til en jevn deig. Synes du den trenger mer sødme kan du smake til med litt lønnesirup. Skyll bokhveten grundig, ha i deigen og bruk pulsknappen et par ganger for å blande dem inn. NB! Pass på at bokhveten stort sett forblir hel – det er det som gjør at kulene får sånn herlig krønsj!

Trill små kuler eller lag avlange små energibarer. Superduper søndagssyssel med ungene, forresten! Rull dem i kokos om du føler for det. Oppbevar sjoko-koko-krønsjene i fryseren – eller i kjøleskapet om du vet at de blir spist opp i løpet av uka. Ta ut et par kuler eller en bar og ha med matpakken eller i veska som en rask snack på travle dager.
Fordi du fortjener det – som de sa det i reklamen :-)

Formen skjemmer ingen, disse blir knallgode uansett!

Formen skjemmer ingen, disse blir knallgode uansett!

liv loftesnesComment