Golden milk

Denne drikken er virkelig god som gull! Gurkemeien gjør den uimotståelig vakker på farge, men, i tospann med pepperen, også proppet med curcumenoider som virker dempende på betennelser i kroppen. Kanelen virker regulerende på blodsukker og kolesterol og kaldrørt honning har anti-bakterielle egenskaper. Blant annet. Husk bare å slurpe i deg krydderblandingen som ligger igjen på bunnen helt til sist, som en slags bonus-shot for immunforsvaret ditt!

Dette blir nok til fem-seks minikopper, to-tre vanlige kopper eller én stooor kopp. Du kan også avkjøle og oppbevare i kjøleskapet. Den kan varmes opp igjen, drikkes som is-goldenmilk. Prøv også å ha i en kopp espresso, instant kaffe eller litt sterk kaffe for en ny og annerledes vri på café latte.

6 dl havremelk
1 ss maltgurkemeie
1 ts malt Ceylon-kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt pepper
1 kryddermål vaniljepulver
1 ss ekstra virgin kokosolje
1 ss kaldrørt honning (feks Kjartans honning)

Slik gjør du:
Varm opp melken. Pass på at den ikke blir for rykende varm, så du bevarer alle de gode egenskapene til honningen og kokosoljen. Visp alle ingrediensene god sammen så du får et luftig skum på toppen. Hell i to kopper og nyt.

 Golden milk er perfekt på hufsne høstdager. Farvel, forkjølelse!

Golden milk er perfekt på hufsne høstdager. Farvel, forkjølelse!