ABC-suppe (eller Fantorangen-suppe om du vil)

Ikke bare er denne suppa supersunn. Ungene eeelsker den også. Før het den "Fantorangensuppe" (med en liten dæsj tomatpuré får den samme farge som den lille fyren på barne-tv), men denne høsten, med to skolebarn og en som knapt klarer å vente til det er hennes tur, har jeg gitt den nytt navn. Vi pleier som regel å ha olivenolje og gresskarkjerner på toppen, og quinoa, brødskiver og/eller kikerter til. Men den funker mer enn fint alene også – eller så kan du ha i fisk, risrester, erter, bønner eller smørstekt, brød (skalkene som ingen vil spise) i terninger. 

A:
2 ss olje
2 løk, hakket
3 fedd hvitløk, presset

B:
4 stenger selleri i tynne skiver
1 søtpotet, i terninger
1 eple, i terninger
en god klump ingefær

C:
3 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
en liten klype nellik
et raust dryss pepper

D:
1 pakke hakket tomat
100 g røde linser
1 pk kokoksmelk
ca 1 liter vann

E:
Smak til med buljongpulver, himalaya-/havsalt, tamari eller annen saltkilde du er glad i og litt sitronsaft eller eplecidereddik.

Slik gjør du:
Fres A på middels varme til det begynner å svette. Ha i B og fres videre et øyeblikk før du har i C og rører godt slik at alt blandes. Ha i D og la alt sammen putre på middels varme til grønnsaker og linser er helt møre. Ta frem stavmikseren din og kjør til en jevn suppe. Smak til med E. 

God middag!

:-) Liv

cayla1-150730-unsplash.jpg