Hjemmelaget chips

Sugen på noe salt, sprøtt og supergodt? Da MÅ du bare skru på stekeovnen, finne frem skjærefjøla og sette igang med det samme! Chipsen må nemlig stå på lav varme i ovnen en god stund, men til gjengjeld får du helt fantastisk god snacks som både smaksløkene og resten av kroppen vil takke deg for!

Du trenger: 
3 rotgrønnsaker – feks.
1 søtpotet, 1 gulrot og 1 rødbete - skrubbet godt eller skrelt og skåret i så tynne skiver som du klarer

eller:
et helt favn med grønnkål (eller en pakke fra grønnsaksdisken) – renset for harde stilker

Fremgangsmåte: 
Ha rotgrønnsaker eller grønnkål på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle rikelig med olivenolje over. Dryss 1/2-1 ts havsalt over. Massér godt sammen med hendene og fordel jevnt utover stekebrettet. Sett i ovnen på svak varme, rett under 150 er perfekt. Åpne ovnen så fuktigheten får slippe ut og rør om med en stekespade et par ganger under steketiden og kos deg med smaksprøver for å sjekke om de begynner å bli klare. Grønnkålen er nok klar etter en halvtimes tid, rotgrønnsakene må nok stå i ovnen en god stund lenger. Men den som venter på noe godt ..., ikke sant?

Rotchips er bare SÅ godt!

Rotchips er bare SÅ godt!

... og grønnkålchips! 

... og grønnkålchips!