Fløyelsmyk havregrøt

Denne deilige havregrøten er som en varm klem på en tidlig mandag morgen. 

2 øko-egg
ca 4 dl havregryn
ca 4 dl havremelk, mylk eller H-melk
ca 2 ½ dl vann
1 ts vaniljepulver
En klype havsalt

Knus eggene i en kjele, visp godt sammen. Ha i resten av ingrediensene. La koke opp mens du rører, skru ned varmen og la småputre i noen få minutter til du får en tjukk, fløyelsmyk og kremet grøt. Tilsett eventuelt mer væske eller havregryn. Server med en god topping – se under for inspirasjon.

Tips! For å makse næringsopptaket – legg havren i bløt i melk og vann over natten, visp inn eggene om morgenen og gi et raskt oppkok.

Toppingforslag:
Kanel, kokosblomstsukker, smør, nøttesmør, tahini, kokosflak, honning, hjemmelaget sjokoladepålegg, frukt, nøtter, frø, en klatt yoghurt, avokado, friske eller frosne bær, kokosolje, kardemomme, raw kakaopulver, lønnesirup ... 

Liv