Våre podcast- og tv-seriefavoritter

Vet ikke hvordan det er med deg, men vi synes alltid at det er spennende å høre om andres favorittserier og -podcaster. Så her kommer noen av de vi har vært mest begeistret for i 2018 og 2019 – og så tar vi gjerne imot tips fra deg om dine! :-D

Fjorårets tv-seriefavoritter:

Le Bureau (des Légendes) (NRK) Fransk, fryktelig spennende og aktuell spionserie med fantastiske skuespillere. Denne serien er visstnok er så nært opp mot virkeligheten at fransk etterretning hyller den.
Team Ingebrigtsen
(NRK) Hele familien benker seg når Gjert og co bjuder på. Et must å se om du elsker friidrett, men underholdende uansett.
Heimebane (NRK) Norsk fotball, drama og feminisme hånd i hånd. Ekstra gøy er det at Yngvar har trent flere av skuespillerne i serien her hjemme i stua.
Modern Family (Tv2 og Netflix) Litt ujevn, men stort sett helt fantastisk komiserie over 9 sesonger om en storfamilie full av gjenkjennbare rollefigurer. Vi har i blant ledd så høyt at vi har vekket ungene (som ellers ikke en gang våkner av nyttårsraketter!)
Parterapi (NRK) Fjorårets norske hype er og blir skikkelig morsom. “Og vi lo"“…
The Bodyguard (Netflix) Råbra britisk krim. Punktum.
Collateral (Netflix) Britisk mini-krimserie om narkolangere, smugling og spionasje som vi håper at det kommer flere av!
The Americans (Netflix) Spionserie fra 80-tallet som virkelig fikk oss til å binge-watche. Anbefales til alle som husker 80-tallet og den kalde krigen.
Dr Foster (NRK og Netflix) Britisk dramaserie med schwung om utroskap og alt som hører med sånt.
Narcos (Netflix) Strengt tatt litt for mye vold og blod for oss, men dragningen mot et drama basert på virkelige hendelser ble for stor, og vi er villige til å holde oss for øyne og ører innimellom for ellers å kunne nyte en så vellaget serie.
Designated Survivor (Netflix). Åh, som vi elsker President Kirkmans vennlige stemme, kloke løsninger og stoiske ro – i hvert fall så langt ;-) Denne har fått en del middels kritikker, så det er mulig vår interesse for amerikansk politikk spiller en rolle her. Men vi kan ikke annet enn å anbefale den varmt til alle likesinnede!
Opprydding med Marie Kondo (Netflix) Den japanske ryddedronningen Marie Kondo har laget tv-serie i maksimalismens hjemland USA, og vi benker oss foran skjermen, selv om det ikke er så mye å bli inspirert til å kvitte seg med og rydde opp i her hjemme lenger :-D

Podcaster vi digger:

Når det gjelder podcaster har vi to litt forskjellig smak. Så her får vi snakke for oss selv. Men vi kan begge anbefale Ted Talks – her får man alltid nytt, spennende, engasjerende og inspirerende påfyll! En spesialanbefaling er Ted – The interview fra 4. desember 2018: Ray Kurzweil on what the future holds next.
Den episoden har ført til mange spennende samtaler og diskusjoner her hjemme!

Yngvar:
Det er blitt ein del ekstra løpekilometer på grunn av spennande podcastar. Eg er heilt vill etter politikk, og kvar dag høyrer eg på The Daily frå New York Times. Eg er også fast lyttar av Pod Save America, Pod Save the World og Ezra Klein. Eg høyrer også på Aftenpodden og Giæver og Joffen – som no berre er Giæver og gjengen. Dei to siste høyrer eg på rett og slett for å få ein kjapp orientering om kva som foregår i Norge, og for å bli sånn perfekt irritert. Eg høyrer også av og til på livsstilpodcastane Treningspodden og Ingefær. Ein gong i veka får eg med meg “Urix på laurdag”! Og når eg treng å tøffe meg opp kan eg ty til Tusvik og Tønne!

Sidan eg nesten alltid spring i ganske rolig tempo, er podcast ein perfekt treningspartner. Men trenar ein med høg intensitet er nok musikk på øyrene eit betre valg. Det har også visst seg å ha ein prestasjonsfremmande effekt, spesielt viss beaten passer med pulsslaga. Eg har derimot tenkt å vente med denne ekstra effekten til eg blir ein del eldre, når den jevne fysiske framgangen eg har hatt i ein del år no, med gode podcastar på øyret, avtek. Inntil vidare satsar eg på ein dobbeleffekt for intellektet: Løping bygger hjernemusklar og ved rolig løping vil eg lære masse i tillegg :-D

Liv:
Når jeg først skal lytte til noe, vil jeg helst lære et eller annet. Jeg elsker å få nye tanker og ideer i hodet, oppdatere meg, få nyttige tips og triks og å sanke ny inspirasjon til både jobb og egen hverdag. Livsstilspodcaster er derfor alltid mitt førstevalg – og gjerne utenlandske, så jeg trener språkøret og får noen unorske vinklinger med på kjøpet. Jeg hører på podcaster når jeg skal fra A til B, når jeg løper eller går på ski alene, rydder og vasker huset og når jeg gjør mageøvelser. I det siste har dette vært mine favoritter:

Deliciously Ella: The podcast – Storbritannias nye kostholdsguru har tatt med ektemannen og diverse eksperter i studio for å snakke om hva, hvorfor, hvordan og alt annet rundt et plantebasert kosthold.
Food Pharmacy – Ekstremt lærerik og interessant podcast fra to morsomme svenske damer som har lagt om kostholdet og har fått et brennende engasjement for tarmfloraen. Litt mye småprat innimellom, men vel verdt å lytte til.
Ingefær Podcast – Norges største livsstilspodcast av Sara Lossius. Et must for alle som er opptatt av livsstil og helse.
Wellness Mama Podcast – En kostholdsbevisst amerikansk mamma inviterer ulike kjente eksperter til samtale om livsstilstrender og kostholdsspørsmål.
The minimalists – En morsom og inspirerende podcast med to kompiser fra Montana som snakker om minimalistlivets gleder, overraskelser og utfordringer. Spesielt de litt eldre episodene er veldig bra – innimellom blir det litt for mye tøys og smalltalk for meg. Men det er jo en smakssak.
HBR Ideacast – Alltid overraskende interessant å høre på denne podcasten som handler om psykologi, problemløsning og arbeidsliv – med litt uvanlige og annerledes innfallsvinkler.

Elskar krim, hatar våpen, vold og blod!

Elskar krim, hatar våpen, vold og blod!

Skremmande syn – og no meiner eg ikkje rotet på bordet :-D Sist gong eg såg ein skummel kinofilm (Hannibal 2001), la eg meg tilbake i setet og heldt augene igjen 90% av tida. Etter dette veit eg bedre og må ha motsatt forhold for å få flyten. Minimum 90% må vere mulig å sjå:-))

Skremmande syn – og no meiner eg ikkje rotet på bordet :-D Sist gong eg såg ein skummel kinofilm (Hannibal 2001), la eg meg tilbake i setet og heldt augene igjen 90% av tida. Etter dette veit eg bedre og må ha motsatt forhold for å få flyten. Minimum 90% må vere mulig å sjå:-))