Havre- og quinoagrøt med kokosmelk

Hemmeligheten bak en herlig grøt er jo egentlig ingen hemmelighet – det er uten tvil toppingen! Selv om smør, sukker og kanel er supergodt en gang i blant, finnes det sånn cirka to millioner andre gode ting du kan toppe grøten med, som vil kunne løfte både grøten og smaksopplevelsen til nye og uante høyder.

Et smart tips er å gå etter både smaker som utfyller hverandre/passer sammen – og konsistens. En myk, mild grøt trenger litt krønsj og sprett på toppen for å gi litt spenning og det lille ekstra.

Men altså: selv om toppingen er viktig, så har en god grøt absolutt noe for seg – og her er en supergod en som strengt tatt ikke tar så utrolig mye lenger tid å lage enn en vanlig havregrøt – tross litt andre ingredienser enn den vanlige.

Har du lyst til å prøve noen andre, så kan vi også anbefale denne fløyelsmyke havregrøten og denne ferievarianten som vi alltid lager når vi er på reise.

Erfaringsmessig vil man gjerne at grøtkokinga skal gå litt unna – det er så kjedelig å stå der og røre i eninga om morgenen når alle er sultne eller på kvelden når det er leggetid og sovetog som går. Ja, og så vil man jo for all del unngå å svi bunnen og få en stygg smak på grøten. Men nok om det som ikke er topp(ing).

Her er en oppskrift på havre- og quinoagrøt med kokosmelk:

1 dl quinoa (eller 2-3 dl ferdigkokt)
6,5 dl vann
3 dl små havregryn
1 pk kokosmelk
1 ts vaniljepulver
1 klype salt

Slik gjør du:
1. Ha quinoaen i en sil, skyll med lunkent vann og ha i gryta sammen med vannet.

2. Kok opp og la putre i ca 10 minutter under lokk. (Har du ferdigkokt quinoa fra i går, så har du i alle ingrediensene samtidig).

3. Rør inn resten av ingrediensene, kok opp og la småputre på svakeste varme i noen minutter.

4. Server med et dryss av frosne bringebær (eller andre hagebær), chiafrø, hempfrø, kokosolje og lønnesirup som på bildet.

Eller blåbær, lønnesirup og nøtter.

Eller peanøttsmør, eple i strimler og kanel.

Eller hjemmelaget sjokoladepålegg, bananer og revet kokos/kokosflak.

Osv. :-)

For oss er grøt en kjær løsning når vi er tomme for brød eller har lyst på noe varmende og deilig til frokost eller kvelds.

For oss er grøt en kjær løsning når vi er tomme for brød eller har lyst på noe varmende og deilig til frokost eller kvelds.

liv loftesnesComment