Glutenfritt bokhvetebrød

På midten av 1980-tallet gikk jeg i parallellklasse med en søt, lyshåret – og slik jeg husker det – alltid smilende jente som het Cathrin. Men våre veier krysset aldri ordentlig – før vi begynte å følge hverandre på Instagram i en alder av nærmere 40 … Det viser seg at vi begge brenner for klimasaken, gjenbruk, god design, naturen – og komboen sunn og deilig mat!

Her forleden sendte hun meg denne oppskriften hun har kommet over på bokhvetebrød – som er glutenfritt, næringsrikt – og bare fantastisk saftig og godt! Heldigvis har jeg fått lov til å dele det med dere på bloggen – for dette saftige bohvetebrødet er absolutt noe å lage i helgen, folkens! Eller i kveld, for den del :-)

Du trenger:
6 dl kaldt vann
1 ts tørrgjær
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
2 ss lys sirup (jeg brukte lønnesirup)
1 ts salt
200 g bokhvetemel
50 g rismel eller havremel
2 ss fiberhusk

+ Sesamfrø eller andre frø til toppen

Rør alt godt sammen med en slikkepott. Dekk med et kjøkkenhåndkle og hev i 2 timer (eller over natten).
Ha i en brødform, dryss sesamfrø over og stek på 175 grader på nederste rille i 1 time og 15 minutter. Avkjøl i 20 minutter på rist før du skjærer i det.

Ps. Har du ikke bokhvetebrød eller er det ikke behov for å holde brødet glutenfritt? Bruk speltmel eller annet mel du har i skapet, i stedet for bokhvete-/rismel.

Ps. Cathrin heter @cathrinIn på Insta.

Snakk om easy-peasy oppskrift! Det eneste som er vanskelig er å klare å vente med å skjære i brødet til det har gått 20 minutter :-D

Snakk om easy-peasy oppskrift! Det eneste som er vanskelig er å klare å vente med å skjære i brødet til det har gått 20 minutter :-D