Superrask one pot-pasta

Vi er veldig glade i pasta her hjemme! Ikke bare er det supergodt, du kan lage den så sunn du bare vil – med drøssevis av grønnsaker, sunne oljer og fullkorm- eller bønnepasta, alt etter smak og behag. Og, like viktig, det er vel noe av det kjappeste du kan lage til middag. (Vil du ha flere favoritter enn den som kommer under her, så sjekk denne og denne :-))

I dag laget jeg en helt ny pastarett da vi plutselig, som ved et trylleslag var supersultne. Den tok 5 minutter å slenge sammen + koketiden til pastaen. Dét er vel ikke for mye forlangt av en herlig pastarett, er det vel? :-D

I tillegg var opprydningen etter matlagingen ekstremt enkel. Bonus-bonus!

På bildet under ser du ingrediensene jeg brukte + 7 dl vann og en ss stekeolje.

Fremgangsmåten var sånn:

Kok opp 7 dl vann i en vannkoker.

Varm olje på middels varme i en gryte. Finhakk 2 hvitløk og grovhakk 2 gulrøtter og fres dem lett i oljen.

Rør inn i 1 ss pizzakrydder (eller tilsvarende mengde oregano, timian, basilikum, rosmarin, salvie eller andre krydder du liker, her kan man helt klart også bruke smaker som ikke assosieres med pastaens hjemland om man vil) og 1 pk avrente kikerter.

Hell i 1 pk hakkede tomater. Dryss litt pepper over og 2 ts salt. Ha i pastaen, vi brukte helle den på bildet, 270 g, med koketid på 6-8 min. Men all pasta funker. Rør rundt og sett på lokk.

La koke i 6-8 minutter – rør om et par ganger underveis.

I mens klipper du opp noen håndfuller spinat med en saks rett i silen du har skylt den i. (Da liker i hvert fall mine unger den best!).

Har pastaen fått den tyggemotstanden du foretrekker? Rør inn den oppklipte spinaten, rop alle til middag og server.

God middag! :-D

Enkle ingredienser som du finner i en hver matforretning, og som kokt sammen i noen få minutter blir helt gull!

Enkle ingredienser som du finner i en hver matforretning, og som kokt sammen i noen få minutter blir helt gull!

Veldig kjekt med mat som lager seg selv – da kan vi kan gjøre viktigere ting enn å lage mat!

Veldig kjekt med mat som lager seg selv – da kan vi kan gjøre viktigere ting enn å lage mat!

Så er det bare å servere! Smaker (som det meste av mat) aller best med rause mengder god olivenolje og godt selskap! Et siste tips til slutt: Vil du variere retten eller bare føler for en ekstra silkemyk vri, så rør inn litt kokosmelk eller kokosfløte helt til slutt.

Så er det bare å servere! Smaker (som det meste av mat) aller best med rause mengder god olivenolje og godt selskap! Et siste tips til slutt: Vil du variere retten eller bare føler for en ekstra silkemyk vri, så rør inn litt kokosmelk eller kokosfløte helt til slutt.