Kokos- og gojifudge – eller proteinbarer :-)

Lyst å lage noe ekstra godt til helgekosen? Eller vil du lage opp nydelige proteinbarer til uka som kommer? Gjør to ting på én gang og lag disse, da vel!

200 g cashewnøtter
100 g revet kokos
En god klype Maldonsalt
Revet skall og juice av en økologisk sitron
1/4 ts kardemomme
3 ss honning
4 ss kokosmelk eller vann
50 g gojibær
1 ts vaniljepulver
3 ss honning eller lønnesirup
4 ss kokosnøttmelk, plantebasert melk eller vann
50 g gojibær (helst økologiske!)

Kok opp litt vann. Vei opp alle ingrediensene. Ha cashewnøtter, kokos, salt, sitronskall og kardemomme i en food prosessor og kjør til det minner om strendene på Sardinia, Karibia, Algarve – eller Sola – poenget er fiiinkornet :-)

Ha i vanilje, honning/lønnesirup og sitronjuice, bruk pulsknappen, tilsett kokosmelk eller vann, og bruk pulsknappen en gang til.

Dekk gojibærene med kokende vann, vent i 30 sekunder og klem ut væsken fra bærene.

Bruk en skje og trykk fudgemassen jevnt utover en bakepapirkledd liten form. Cirka 1,5 cm tykkelse er fint til fudge, litt tjukkere er bra hvis du vil lage små barer. Fordel gojibærene på toppen og gi dem et lett trykk ned i fudgemassen. Sett i fryseren i 15-20 minutter. Bruk en skarp kniv til å skjære ut passe store “karameller” eller barer.

Vi spiste opp våre med det samme, men du kan sikkert oppbevare dem i fryseren i månedsvis eller i en uke eller så i kjøleskapet.

PS. Gojibær er fantastiske – ikke bare på grunn av fargen og smaken, men også fordi de små rødtoppene er proppet med antioksidanter og inneholder fullverdig protein, det vil si at de inneholder alle de essensielle aminosyrene som kroppen trenger. Et spesielt stort pluss for oss som spiser plantebasert.


Seige, søte og sunne, jeg kjenner på meg at jeg må lage ny runde i kveld …

Seige, søte og sunne, jeg kjenner på meg at jeg må lage ny runde i kveld …