Bønnebrownies 2

Altså, disse her … Bønnebrowniesene våre er kanskje den mest populære oppskriften på bloggen – og her er en bitte litt ny vri på “klassikeren” vår.

  • 1 pk svarte bønner, skylt og avrent

  • 2 økologiske egg eller linfrø-egg om du ikke vil bruke vanlige egg – se oppskrift under*

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl kakaopulver

  • 1-2 dl dadler uten kjerner (og evt noen dråper stevia)

  • 1 ts vaniljepulver

  • 1/2 ts salt

  • 3 ss rapskokos, kokosolje eller annen olje

  • 1-2 never valnøtter, grovhakket

  • 1 plate mørk sjokolade, grovhakket

Kjør alt unntatt valnøtter og sjokolade i food prosessor til en jevn røre. Smak til med dadler alt etter hvor glad du er i søtt. Ha røren i en liten langpanne, dryss sjokoladebiter og valnøtter over og trykk dem godt ned i røren. Stek ved 170 grader i ca 15-20 min. Nam, nam og atter nam! :-)

* Linfrø-egg/egg-erstatning: Kok opp 3 dl vann og 4 ss økologiske linfrø og la det koke i 5 min. Sil av frøene og bruk den eggehviteliknende massen som erstatnng for 2 egg i oppskriften over. Linførene kan du bruke i brøddeig eller knekkebrød :-)

Akkurat sånn herlig klissete og uimotståelig knasen på samme tid …

Akkurat sånn herlig klissete og uimotståelig knasen på samme tid …