12 ting jeg gleder meg til i høst

Mens vi fremdeles tviholder på sommerfølelsen, kan det være godt å minne seg selv på alt det fine med høsten. Her er min gleder meg til-liste:

1. Å være mye ute i naturen! Jeg gleder-gleder-gleder meg til turer i raslende, gyllent løv, lav høstsol og herlig krisp og klar luft. Spise lunsj på hytter i marka, la hunden løpe lykkelig og fritt nå som båndtvangen er over og sanke kantareller og andre skatter vi finner på vår vei. Nyte fargene, stemningen og alt den fantastiske naturen byr på!

2. Å lese! Lesehesten i meg kan knapt vente til kveldene blir lange og kulda setter inn, og etter at jeg oppdaget hvor FANTASTISK det er å ha et bibliotek rett ved har jeg gått helt av skaftet og låner med meg så mange bøker jeg kan bære hver gang jeg er der :-) Akkurat nå leser jeg Heftige Bånd av Vivian Gornick og den er såååå bra!

3. Strikkegensere, sjal og jakker … Velkommen tilbake fra loft og skuffer!

4. Åh, så fint det blir når vi tenner våre lykter når det mørkner, pakker oss inn i myke tepper og nyter høstkveldene på verandaen. Med en kopp varm te eller kakao. Akkurat nå har jeg dilla på rooibush-te og myntete laget av ferske mynteblader fra hagen. Drikker det hver eneste kveld. Og så har jeg begynt å lage golden latte igjen, nam!

5. Å komme skikkelig igang med treningen igjen. Jeg har løpt og trent når jeg har følt for det i sommer, men nå skal treningen settes mer i system og jeg skal lage meg noen fine treningsmål som jeg kan sikte etter. Morgengym is on! Mer om dette om ikke lenge … :-)

6. Det har vært VIDUNDERLIG å ha ferie og fri, men jammen er det godt å bruke hodet litt også, jobbe, sette igang nye prosjekter og å gjennomføre noe av det man ble inspirert av i sommer! På hjemmebane skal Yngvar og jeg male vegger og gulv. Og selge enda mer på finn.no! Vi snakker Mer med mindre-prosjektet 3.0! Alt vi ikke bruker og trenger eller elsker lenger – farvel! På jobbfronten har jeg fått en masse spennende oppdrag som jeg bare gleder meg til å sette igang med! #takknemlig

7. Det er så koselig å se igjen og få updates av alt fra gode kollegaer og venner til naboer og bekjente etter ferien. Invitere til middager, trene og dra på turer i marka sammen, møtes på kafé… Søndagsklubben vår er også igang igjen etter sommeren – og vi elsker denne sosiale, spreke og energigivende pangstarten på søndagsmorgenene våre!

8. Høst i hagen! Selv om vi bor midt i Oslo har vi epler, aprikoser, poteter, grønnkål, urter, gulrøtter, neper, reddiker, tomater, bjørnebær, gresskar, squash og mer til som bare venter på å ta den kortreiste veien inn på kjøkkenet vårt! Ingenting slår selvdyrka mat –bonderøven i meg fryder seg!

9. Og etter all den kjappe og lette sommermaten vil jeg inn på kjøkkenet og bake og kokkelere igjen. Jeg har fått masse inspirasjon og mange nye mat-ideer som jeg bare klør etter å teste!

10. For ikke å snakke om å gi litt oppmerksomhet til stua som nesten har stått ubrukt i sommer, mens vi har levd det meste av livet utendørs. Det er så koselig å gjør stua høstklar – og etter mer med mindre prosjektet er vi blitt mye bedre på å legge til rette for hverdagen slik vi ønsker oss den. Vi har for eksempel akkurat flyttet minstejentas leker ned på stua, rett ved den åpne kjøkkenløsningen vår, og laget en liten lekekrok til henne der fordi vi fant ut at vi ønsker å ha enda mer tid sammen. Nå kan hun leke og vi kan småprate mens vi lager både middag og frokost. Og ja – vi har fortsatt treningsstudio i en del av stua!

11. Har jeg glemt å nevne tv-seriene og dokumentarene som alltid slippes om høsten? Etter en lang dag er det vidunderlig å krype opp i sofaen og nyte en spennende episode eller to med sin kjære …

12. En ny start. Det er det høsten er for meg, kort oppsummert. Og hva er vel egentlig bedre enn det? Blanke ark og nye muligheter, liksom? Bring it on!

God høst!

Epler, epleplukking, eplekaker, eplepai, eple i matpakken, eplemos, epler med kanel og kardemommedipp, epler med peanøttdip, epler i båter, epler til frokostgrøten, epler med tahini på brødskiva … Elsker epler – og høsten!

Epler, epleplukking, eplekaker, eplepai, eple i matpakken, eplemos, epler med kanel og kardemommedipp, epler med peanøttdip, epler i båter, epler til frokostgrøten, epler med tahini på brødskiva … Elsker epler – og høsten!

Bjørnebær- og eplepai in the making!

Bjørnebær- og eplepai in the making!