4 tips: Slik begynner du et opprydningsprosjekt

Den største utfordring når man skal sette i gang et opprydningsprosjekt er: HVOR skal jeg begynne? Her er fire smarte tips:

2.jpg
  1. Finn deg en tom eske, se deg til høyre eller venstre og begynn å fylle den med ting du ikke lenger trenger eller er veldig glad i. Gjør det nå. Da har du startet, og det er bare å fortsette. Tenk at det du får unna i dag har du gjort i morgen.

  2. Begynn der det er enklest for deg å oppnå raske resultater, enten det er et rom, en del av huset eller en kategori med ting. Velger du sistnevnte er det lurt å først samle sammen absolutt alt du eier av slike ting, for eksempel alle klærne dine, alle dukene i huset eller alt sportsutstyret. Det blir lettere å kvitte seg med ting når du får oversikt over hvor mye du faktisk har.

  3. Begynn i det små. Finn deg en eske og bestem deg for at du skal bruke kun 15 minutter på å fylle den så full som du klarer med ting du ikke vil ha lenger. Gå målrettet rundt i huset og plukk ned, raskt og effektivt, uten å tenke deg så veldig mye om. Det er et poeng det med at du må gjøre det kjapt og innenfor et kort tidsrom, for da har du litt press på deg og du rekker ikke starte de store emosjonelle prosessene som ellers kan oppstå hvis du har god tid. Gjør dette hver dag i to uker til du begynner å se effekten. Da har du trent opp ”kvitte deg med-muskelen” din og er klar for mer intensiv sjauing.

  4. Snu på det hele: Samle sammen kategori for kategori av ting. For eksempel alle buksene dine, alle skjortene, alle beltene osv. Velg deg ut hva du vil beholde stedet for hva du ikke vil beholde, og kvitt deg med resten.