Avokado- og spinatkake

Synes du det virker rart å ha avokado og spinat i kakekremen? Kast fordommene over bord, ta sjansen og gled deg til en smaksfest! Dette er favorittkaka vår – ikke bare fordi den er så næringsrik, grønn og kjapp å lage, men fordi den også er helt uimotståelig god!  

Bunn:

100 g mandler100 g solsikkekjerner eller gresskarkjerner (eller begge deler)100 g dadler2 ss ekstra virgin kokosnøttolje½ banan1/2 ts vaniljepulveren liten klype himalaya- eller MaldonsaltRist mandlene i en tørr stekepanne i noen minutter. Ha alle ingrediensene til bunnen i en food prosessor og kjør til du har en litt grovkornet deig som samler seg. Trykk deigen ned i en bakepapirkledd kakeform med rene, lett fuktede hender.

Fyll:

2 store avokadoer2 never spinat½ bananJuice og revet skall av 3 økologiske sitroner eller 4 limeKremen (det harde, hvite) i 1 boks kokosmelk (bruk resten i grøt eller smoothies)1 ss fiberhusk (kan sløyfes)3 ss ekstra virgin kokosolje3-5 ss honning og/eller lønnesirup

Kjør alle ingrediensene til fyllet i en food prosessor til en jevn krem. Smak til med honning og sitrus – smaken skal være himmelsk syrlig og søt på én gang. Når du er fornøyd har du kremen over kakedeigen og setter kaken i kjøleskapet frem til servering. Du kan også fryse den og spise den som iskake, men blir den gjennomfrosset må den få tine seg litt før servering. Og forresten – avokado blir som kjent litt mindre Irlandsgrønn og Instavennlig etterhvert, så skal du virkelig imponere gjestene gjør du lurt i å lage den rett før servering. Men smaken er akkurat den samme – eller til og med bedre dagen derpå – når fargen er noe mer grå.

Liv

7.jpg