Lag en farvel-liste

Litt uti mer med mindre-prosjektet oppdaget Yngvar og jeg at vi hadde for vane å bruke ting vi verken likte så godt eller trengte, bare for å gjøre nytte av dem. Da var tingene liksom i bruk, og det var en måte å rettferdiggjøre deres eksistens i huset vårt. For eksempel mange av fatene på kjøkkenet, diverse duker og gammelt sengetøy. For ikke å snakke om flere av klærne i kategorien koseklær, som vi egentlig ikke følte oss vel i, men likevel gikk i hjemme. Vi trodde også at vi elsket ting som vi aldri brukte, noe som fikk oss til å lure på hvor sterk denne kjærligheten til tingene egentlig var.  

En dag vi ikke kom av flekken, laget vi en liste over hvilke ting vi ville kvitte oss med, nesten uansett hva. Dette gjorde det enklere å ta raske beslutninger i sorteringen. Man må selvfølgelig ta utgangspunkt i seg selv når man lager en slik liste, men her er tingene Yngvar og jeg bestemte oss for å få ut av huset: Alt med skår eller sprekker.

Hobbyutstyr som vi ikke gleder oss til å bruke eller er sikre på at vi kommer til å gå i gang med de neste ukene, bortsett fra sesong-ting som ski, fotball- og slalåmsko. Men brukes det kun én gang i året, er det kanskje bedre å leie eller låne utstyret enn at det tar opp lagringsplass i 364 av årets dager? Alt vi har samlet på, men grøsser ved synet av eller ikke skjønner vitsen med å ha lenger (gamle skolebøker, serviettsamlingen, russekort fra 1997 og gamle festbilder som vi ikke vil at barna våre, eller noen andre for den del, skal se).

Ubehagelige stoler og møbler som ikke brukes. Lamper som ikke er i bruk og som vi ikke har noen konkret plan for. Alle ting som gir en dårlig assosiasjon eller minner oss om noe som vi er glad for er forbi. Og selvfølgelig: Alt som ikke fungerer eller er ødelagt skal repareres, kastes eller resirkuleres.

40.jpg

Elsker du den? Bruker du den? Eller kan den kanskje leies de to gangene i året du bruker den? 

Foto: Astrid Waller