Frokost med Berit Nordstrand

I dag har Yngvar og jeg vært på frokostseminar og lansering av den nye havremelken Mylk med tv-aktuelle Berit Nordstrand. Og det var jammen gøy! Jeg er et typisk A-menneske som elsker sosiale tilstelninger på morgenen – og når man i tillegg kan bli inspirert, lære nye ting om spennende temaer og snakke med morsomme folk, så slår det de fleste fester på kveldstid, for min del! Vi fikk med smaksprøver på de to Mylk-variantene, som var supergode, og som garantert blir et nytt, fast inventar på frokostbordet vårt. Og vi fikk også med oss mye ny kunnskap og noen nyttige påminnelser om plantebasert mat, tarmflora og kloke Berits matfilosofi:

Du blir ikke søt av å spise sukker, og du blir ikke feit av å spise naturlig fett. Men det du derimot blir tjukk av er lettprodukter og kunstige søtstoffer… Styr unna og la oss unne oss gode råvarer og ordentlig mat som dessuten smaker SÅ mye bedre!

Tarmbakteriene våre kommuniserer med hjernen, og vi må behandle dem bra og mate dem med det de liker, ellers får vi det ikke spesielt bra verken i kroppen eller i hodet. Kål er supermat for magen!

Det er smart å bløtlegge nøtter, korn og frø. Det skal vi jammen gjøre oftere! Det er jo strengt tatt bare å legge i bløt over natta for å makse opptaket av alt det gode innholdet de har å by på. Fermentering er gull! La oss kjøre på med syrnede melkeprodukter, miso, kimchi, vannkefir, surdeigsbrød og alt det andre som både smaker og gjør så godt for en vintergrå kropp.

Ops! Må huske å mate surdeigen i dag!

28.jpg
29.jpg