God natt-kakao

Dronningen av England avslutter visstnok hver kveld med en kopp rykende varm sjokolade. Så da de to eldste ikke fikk sove i kveld, testet jeg denne oppskriften fra svenske https://foodpharmacy.se/De er eksperter på mat for tarmfloraen og har ufattelig mange bra oppskrifter som både smaker og gjør godt for kroppen. Og denne kakaoen, som alle andre oppskrifter jeg har prøvd fra disse superdamene, gjorde jammen susen. Passe søt, deilig tjukk og vidunderlig kremet med mykt kakaoskum på toppen. Uten melk, sukker og tullball. Ikke bare er det den sunneste og beste kakaoen vi har smakt. Nå drømmer alle søtt her og mor gjesper ganske så bra, hun også. Skikkelig god natt-kakao som garantert funker som rakkeren til frokost også, med tanke på at raw kakao egentlig har oppkvikkende egenskaper :-)

IMG_6678-1-1100x825.jpg

Dette blir 4 kopper – eller 3 helt fulle mummikrus:

4-5 steinfrie dadler (helst ferske, hvis ikke så hakk dem opp og ha i litt melk når du skal mose dem) 2 ts kokosolje 2 ts vaniljepulver 3-4 ss raw kakao 4 dl valgfri plantebasert melk

Kjør dadler, kokosolje, vaniljepulver og kakao i en mikser. Varm opp melken, hell den i mikseren og kjør alt sammen til en jevn drikk. Eller ha alle ingredienser i en liten gryte og bruk stavmikseren før du varmer forsiktig opp til drikketemperatur og serverer straks.