Himmelsk god sjokoladekrem med appelsin, valnøtter og Maldonsalt

Denne må du faktisk bare lage! Den er superrask å slenge sammen når sjokoladesuget melder seg. Og supersunn. Og supergod, jeg lover! Fri for gluten, melk, sukker og tullball, og i stedet naturlig søt og kremet med antioksidanter, jern, kalium, kalsium, bra fett, fiber, proteiner og A-, B- og C-vitaminer i fleng. Blant annet. Styrker tarmfloraen gjør denne herligheten også! Her er det nemlig kun ting som gjør magen, hjernen, smaksløkene og resten av maskineriet ditt lykkelig. Spis den som dessert, kveldskos – eller som luksusfrokost om du vil!

fullsizeoutput_2d9a-1100x1100.jpg

Krem: 1 stor eller 2 små avokadoer 1 moden banan 1 økologisk appelsin (saften av hele appelsinen og finrevet skall av halve - men riv alt og spar til toppingen!) 1 raus neve friske spinatblader 3 ferske dadler (eller 4 tørkede, bløtlagte) 3 store ss raw kakao (litt mindre hvis du bruker vanlig kakaopulver) 1/2-1 dl havremelk 1 raus neve valnøtter

Topping: Finrevet skall av 1/2 appelsin Valnøtter Maldonsalt

Ha alle ingrediensene til kremen unntatt valnøttene i en blender eller kjøkkenmaskin med skarpe knivblader. Mos alt sammen til en helt jevn og lekker krem. Når konsistensen er perfekt har du i valnøttene og trykker på puls-knappen raskt et par ganger for å grovhakke. De skal gi krønsj til kremen, så kjør bare noen få omganger. Ha kremen i en skål eller i små porsjonsskåler – vi brukte kaffekoppene til farmors gamle servise og de funket perfekt. Dryss noen valnøtter og resten av appelsinskallet over, før du løfter smaken til himmels med å ha litt Maldonsalt på toppen.

PS. Hvis du skulle få lyst kan du droppe appelsinen og lage en ren sjokolade-variant. Det er dessuten garantert godt å ha i både en kaffiskvett og litt vaniljepulver i kremen. Eller hakket mørk sjokolade og kakaonibs. Kanskje kanel, lakrispulver eller til og med chili kunne vært godt i, om du skulle være i det eksperimentelle hjørnet? Eller store, hvite bønner – de smelter alltid fint inn og gjør desserten om til en slags naturlig proteinshake i sjokoladekrem-form. Men altså, den er egentlig helt perfekt som den er ...

:-) Liv